Duyuru

Jahjaga’dan Ivanov’un Mektubuna Tepki

Kosova Haberleri

  /   468   /   18 Mayıs 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga Kumanova olaylarına tepki göstermediği gerekçesiyle Kosova’yı suçlayan Makedonya Başkanı George Ivanov’un dünya liderlerine mektup göndermesine tepki gösterdi.


Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın basın danışmanı Arbër Vllahiu konuyla ilgili ‘lajmi.net’-e yaptığı açıklamada, Makedonya’daki olaylardan hemen sonra Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın ülkedeki ilgili kurumlar taşıyıcılarıyla sıralı temaslara geçtiğini söyledi.


Ivanov’un mektubuna karşı cevabın verilmesi konusunda Cumhurbaşkanı’nın olası angajeliklerinden pek fazla bilgi vermeyen Vllahiu, “Cumhurbaşkanı Jahjaga Makedonya olaylarına müteakip Kosova’nın ilgili diğer kurumlarıyla sıralı temaslarını sürdürdü ve tarafların şiddetten kaçınılması talebinde bulunarak tepki göstermiştir. Cumhurbaşkanı Jahjaga, Makedonya olayları hakkında şeffaf ve güvenilir bir soruşturmanın sürdürülmesini talep etti ve Komanova olaylarının tamamen açıklığa kavuşması için yardım sunma amacıyla ülke kurumlarının hazırlığını belirtti.” dedi.


Vllahiu bundan başka Kosova Cumhuriyeti’nin çok toplumlu, istikrarlı, tüm toplumlar için eşit hakların temin edilmesi ve entegrasyonların ön şartı gibi iyi komşuluk ilişkilerini kuran ve saygı gösteren Avro-Atlantik yönelimli Ohri Anlaşması’nın uygulanması taahhütlerine bağlı kaldığını kez daha tekrarladı.

  

Yorumlar