Duyuru

Kosovalılar ve Uluslararası Temsilciler Gece Boyunca Mahkeme Taslağı Üzerinde Çalıştılar

Kosova Haberleri

  /   305   /   30 Mayıs 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova’daki bir uluslararası yüksek yetkili bugünkü oturumda Özel Mahkeme’nin neden oylanmadığı için iki gerekçenin olduğunu ‘Klan Kosova’-ya açıkladı.

Bu uluslararası yüksek yetkili mahkemenin oylanması için yeterli oyların temin edilmediğini ve Özel Mahkeme metni konusunda yerliler ve yabancılar arasında belirgin farkların mevcut olduğuna vurgu yaptı.

Adının açıklanmaması şartıyla bu kaynak, her şeyden çok bugünkü gelişmeye Drenica Vakası ile ilgili kararın en büyük etki yaptığını ifade etti.

Klan Kosova Televizyonu, bugünkü oturumda oylamaya sunulması öngörülen belge taslağı metnin uyum içine alınmasına dair AB ile yerli kurumlar temsilcilerinin dün gece ortak çalışmalarda bulunduklarını açıkladı.

Hükümet’in bir kaynağı da uluslararası temsilcilerin Özel Mahkeme yasasına dair kabul edilir final bir metnin sağlanmasında başarısız kaldıklarını bildirdi.

Özel Mahkeme’nin önümüzdeki haftanın ilk günlerinde oylanacağına inanmadığını belirten bu uluslararası kaynak, “Drenica vakasının etkilerini görmek için  onlar birkaç gün daha bekleyecekler” dedi.  

Yorumlar