Duyuru

Kosova Somali ve Komor Adaları ile Diplomatik İlişkileri Kurdu

Kosova Haberleri

  /   313   /   08 Haziran 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Dışişleri Bakanlığı Kosova’yı tanıyan tüm ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi çabalarını artırmış bulunuyor. Dış politika öncelikleriyle uyumlu olarak Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ülkemizi tanıyan tüm ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik ilişkilerin kurulmasına dair kararların alınması yönünde çalışıldığını söylüyorlar.

Dışişleri Bakanlığı’nın yetkililerine göre bu ülkelerle diplomatik ilişkilerinin kurulması bu ülkeler hükümetleri ile ilişkileri güçlendirmekle beraber bu ülkelerle kültürel, akademik ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler daha da güçlenebilecek.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi’nin siyasi danışmanı Ardian Arifaj son iki hafta içerisinde Dışişleri Bakanı Thaçi tarafından yetkilendirilmiş büyükelçilerimizin Somali, Komor Adaları ve Cook Islands ile diplomatik ilişkilerin kurulması anlaşmasını dün imzaladıklarını açıkladı.

Arifaj bundan başka ülkemizin Riyat Büyükelçisi Rexhep Boja’nın ise Somali ve Komor Adaları ile diplomatik ilişkilerin kurulması anlaşmasını geçen hafta imzaladığını bildirdi.

Bu arada Kosova’nın diğer ülkelerle diplomatik ilişkiler kurma sürecinin ülkemizin uluslararası özneliğini daha da güçlendireceği beklenmektedir.  

Yorumlar