Duyuru

AB: Özel Mahkeme’nin Kurulması Kararının Aksattırılması Gereksiz

Kosova Haberleri

  /   423   /   15 Haziran 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Avrupa Birliği, Özel Mahkeme’nin kurulması kararını aksattırmak için yerli kurumların hiçbir sürdürülür gerekçesinin olmadığını düşünmektedir. Bu nedenle AB mahkemenin en kısa zamanda kurulması çağrısında bulundu.

İki hafta önce iktidardaki partilerin teklifi üzerine gündem sırasında Özel Mahkeme’nin kurulmasının görüşülmesi ve buna dair Anayasa değişikliklerin bulunduğu Meclis oturumu iki haftalık bir süre için ertelendi.

Milletvekilleri ise şimdi artık AB ile uyumlaştırılan bu mahkemeye dair taslağa sahip olmadıkları gerekçesiyle oturumun ertelenmesini talep etmiştiler. Nedense bu formal bir gerekçe idi çünkü taslak hiçbir şekilde gündem sırasında değildi, ertelenme ise oy yokluğu nedeniyle yapıldı.

Ne de olsa yasal olarak Anayasa değişiklikler oylanmadan Yasa Taslağı Meclis’e sevk edilemez.

Bu arada Meclis’ten açıklandığına göre, Pazartesi günü Meclis Başkanlığı’nın milletvekili grupları başkanlarıyla toplanacak ve bu toplantıda sıradaki oturumunun gündem sırası saptanacak. 

Oturum hazırlıklarına dair atıfta bulunulan gündem sırasına Özel Mahkeme’ye ait Anayasa değişiklikleri hiçbir şekilde dahil edilmiş değil. 16 noktalık gündem sırasının hiçbir noktası bu mahkemeyle ilgili değil.  

Yorumlar