Duyuru

Veseli: Avrupa Entegrasyonu Toplumun Uzlaşmalı Vizyonu

Kosova Haberleri

  /   319   /   17 Haziran 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli,  bugün “Avrupa Entegrasyonu Sürecinde Meclisin Rolü” konulu Konferansa katılarak bir konuşma yaptı.


Konferans,  Almanya’nın desteğiyle Avrupa Entegrasyonları Komisyonu tarafından örgütlendi.


Katılımcılara yaptığı konuşmasında Meclis Başkanı Kadri Veseli,  Avrupa entegrasyonu vizyonunun Kosova toplumunun uzlaşmalı vizyonu olduğunu ve çok önemli bir başlangıç nokta olduğunu söyledi. Veseli, devletin en yüksek kurumu olan Kosova Meclisinin ülkemizin Avrupa entegrasyonuyla bağlantılı olan tüm süreçlere yardım etmekte kararlı olduğunu belirtti.


Meclis Başkanı Veseli, “Geçenlerde Kosova Meclisi hızlandırılmış bir prosedür ile vize muafiyeti süreci paketinden çıkan yasayı onayladı ve bununla vize muafiyeti yol haritasından çıkan kriterlerin yerine getirilmesine destek verdi.  Biz bu süreci önemli bir önceliğimiz olarak devam ettireceğiz ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile uygulanmasında sorumlu kurumlara baskımızı sürdüreceğiz” dedi.


Avrupa Komisyonu tarafından İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasının onaylanmasını Kosova ve AB ilişkilerinde önemli bir an olarak değerlendiren Verseli,  bu anlaşmanın söz konusu ilişkilere yeni bir faslı sağlayacağını söyledi ve bu anlaşmanın en kısa zamanda imzalanacağından ümitli olduğunu vurguladı.

  

Yorumlar