Duyuru

Haradinaj Döndü: Kimse Arnavutlarla Oyun Oynayamaz

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   611   /   21 Haziran 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Geleceği İçin İttifak-AAK Başkanı Ramush Haradinaj bu sabah saat 03.00 sıralarında Tiran’ın Rinas Havaalanına geldi. Haradinaj, Sırbistan tarafından yapılan suçlamalar gerekçesiyle Slovenya devleti tarafından Ljubljana’da durdurulmuştu. 

Sempatizan ve onu destekleyenler tarafından beklenen Ramush Haradinaj, karşılamaya çıkan herkesle tek tek tokalaşan Haradinaj, medyaya konuşmasında Arnavutluk ve Kosova hükümetlerinin bu olayla ilgili nasıl bir tutum takılmaları gereğine işaret etti:
“Bu kadar geç saatte rağmen beni beklemeye geldiğiniz için ve bu olayı dikkatle takip eden vatandaşlar ve Arnavutlara teşekkür ederim. Ve bu saldırgan ve haksız engeli de atlattık. İkili bir oyundu. Sırbistan ve Karadağ tarafından 2004 yılından mevcut bir tutuklama emri üzere Slovenya’da durduruldum, yolculuğum engellendi. 2004 yılından sonra Lahey’de iki defa yargılandım ve berat ettim. Böyle bir şey olabilirse ben neden insanlar yasalara saygı gösteriyor diye anlam veremiyorum. Bu bir ikili oyundur, haksız bir şeydir. Ben bunu böyle değerlendiriyorum.”

Haradinaj, Başbakan Mustafa ve Cumhurbaşkanı Jahjaga açıklamaları ve Arnavutluk Başbakanı Rama’nın ilgisizliği nedeniyle kırıldığını ifade etti:
“Başbakan Mustafa’nın açıklamalarını haksız bulduğumu değerlendirdim. Kanun gereğince demesi yanlıştı. Sırbistan ve Karadağ tutuklama emri kanun ise bırakalım oraya gitsin, çünkü öyle bir yer yok, kanun da yok. Ülkem adıma, Kosova adına uluslararası mahkeme çağrısına yanıt verdiğim zaman kanun vardı. O zaman da Kosova’nın yükümlülüğünü yerine getirdiğini belirtmiştik. O zaman kanun vardı, şimdi bu yapılanın Kanunla ilgisi yok.  Cumhurbaşkanı Jahjaga da Haradinaj’ın serbest bırakılması için Slovenya Hükümetine teşekkür etmesi de bir hatadır. Haradinaj için değil kendi kişisel nedenleri için teşekkür etmesi gerekir. Serbest bırakılması ne demek? Haksız yere durdurulduğum, saldırıldığım, geçmeye maruz kaldığım bütün bu süreçten geçtikten sonra serbest kaldım. Sonunda serbest bıraktılar, başka ne yapabilirdiler ki? Gönderecekleri yer yoktu, ülkeme ait olduğum için serbest bırakmak durumunda kaldılar. Balkanlarda varız ve var olacağız. Arnavutlar vardır, 7 milyonuz. Biz her zaman varolduk, fakat değersiz olduğumuzu düşünüyorlardı. Bilmeleri gerek ki Arnavutlarla kimse oynamayacak.”

Ramush Haradinaj konuşmasının sonunda Slovenya’ya da mesaj verdi:
“Bu süreç çok kötü yönetildi. Slovenya’nın bir milletvekili olsaydım ülkemin kanunlarına atıfta bulunurdum, haklara atıfta bulunurdum insanlara çağrıda bulunurdum. Bunlar ya satılmışlar ya da kendi kendileriyle problemleri var. Ben Slovenya üzerine herhangi bir drone uçurmadım. Ben Slovenya’ya karşı hiçbir saldırganlıkta bulunmadım, ama saldırıldım. Sırbistan ve Karadağ tutuklama emri ile saldırıldım. Biz Arnavutlar Balkanların her yerinde varız ve onlara saygı gösterilmesi gerektiğini herkes öğrenmeli. “    

Yorumlar