Duyuru

Bakan Tahiri, Sırbistan ile Diyalog’da Ülke Çalışma Gruplarını Yönetiyor

Kosova Haberleri

  /   452   /   23 Haziran 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Diyalog Bakanı Edita Tahiri, AB arabuluculuğunda enerji,  telekom, İbre köprüsü üzerindeki barikat ve Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulması konusunda Kosova ve Sırbistan arasında sürdürülmekte olan teknik diyalog kapsamında Brüksel’de bulunuyor.

Un ele alınacağı görüşmede ülke heyetinde Diyalog Bakanı Edita Tahiriden başka diyalogun siyasi koordinatörü Blerim Shala, Bakan Tahiri’nin siyasi başdanışmanı Dren Zeka, Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetim Bakanlığı’nın daimi sekreteri Besnik Osmani yanısıra bu bakanlığın yetkilileri olan Agron Maxhuni ve Rozafë Ukimeraj bulunuyor.

Telekom anlaşmasının uygulanmasına dair çalışma grubunun toplantılarına Bakan Tahiri’nin siyasi danışmanı ve konunun koordinatörü Gazmir Raci, uzmanlar grubu koordinatörü Ekrem Hoxha ve PTK teknik müdürü Mehdi Latifaj katılmaktadır.

Enerji grubunda KOSTT genel müdürü Naim Bejtullahu yer alırken Mitroviça’nın İbre köprüsündeki barikatla ilgili çalışma grubunda Bakan Tahiri’nin siyasi danışmanı  ve konunun danışmanı Elona Cecelia, Çevre Bakanlığı daimi sekreteri Arben Çitaku, Güney Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri ve Kosova Polisi eylem müdürü Rashit Qalaj bulunuyor.  

Yorumlar