Duyuru

Mustafa Avrupa Halk Partilerinin Zirvesinde

Kosova Haberleri

  /   289   /   26 Haziran 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Başbakan ve LDK Başkanı Isa Mustafa Brüksel’de çalışmalarını sürdüren Avrupa Halk Partileri (EPP) grubunun Avrupa Birliği ülkeleri cumhurbaşkanları ve başbakanlarının zirve toplantısına katılmaktadır.


Başbakan Isa Mustafa yanısıra Avrupa Parlamentosu’nun en büyük parti gurubunun bu zirvesinde  Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mariano Rajoy, Viktor Orban, Nicolas Sarkozy gibi Avrupa üye ülkeleri liderleri ve diğer Avrupa sağ partilerinin başkanları da bu zirveye katılmaktadır.


Başbakan Mustafa Avrupa sağ partilerinin iktidarda oldukları AB üye ülkelerin başbakanları ve Avrupa sağ partilerin liderleriyle bir araya gelecek ve muhataplarına Kosova’daki son gelişmelerden bilgi verecektir. 


Başbakan Mustafa ayrıca Kosova vatandaşlarının en kısa zamanda AB üye ülkelerinde serbest dolaşabilmeleri için, muhataplarından vizeler muafiyeti sürecini hızlandırmalarını talep edecektir.


Bu vesile ile Başbakan Isa Mustafa zirve katılımcılarına Hükümet’in Planı hakkında bilgi verecek ve ekonomi alanda gelişmeler ve ülkenin istikbali için hayati önemden olan bu alanla ilgili Hükümet’in angajelikleri konusunda bir konuşma yapacaktır.

  

Yorumlar