Duyuru

Kosova’ya ilk Yaptırım, AB Yolunun Bloke Edilmesi

Kosova Haberleri

  /   307   /   28 Haziran 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

ABD-nin Savaş Suçları Büyükelçisi Stephen Rapp, Kosova’nın Özel Mahkeme’yi onaylamaması halinde yaşanabilecek zararlar konusunda uyarılarda bulundu.


ABD-nin Savaş Suçları Büyükelçisi Stephen Rapp AB-nin Kosova ile Birliğe doğru süreçte üyeliğin limanı teşkil eden İstikrar Ortaklık Anlaşmasını onaylamayacağını söyledi.


Özel Mahkeme’nin kurulmasından yana oylamanın yapılmasına dair Kosova makamlarını ikna etme çabası kapsamında bir hafta önce ülkemizi de ziyaret eden Rapp konuyla ilgili dün verdiği bir demecinde, Mahkeme’nin kurulmasına dair oylamanın yapılmaması halinde Kosova’nın AB ile İstikrar Ortaklık Anlaşması’nı imzalayamayacağını ifade etti.


 “Mahkemenin kurulması gerçekleşmezse bunun İstikrar Ortaklık Anlaşması’nın bundan sonraki adımlarında olumsuz sonuçlar yaratacağını, Avrupa Birliği’nin içeriğinden biliyorum.  Doğal olarak  mahkeme onaylanırsa o zaman Kosova diğer ülkeler gibi bu anlaşmaya ve üyelik sürecine doğru ilerleyecektir. İyi ama diğer ülkelere farklı olarak Kosova tanınma sıkıntılarını yaşamaktadır,  bundandır oylamanın (mahkemenin kurulma kararının alınması) yapılmasını istiyorum ve  özellikle bu limanın açılması için karar verici olduğunu düşünüyorum.”dedi diğerleri arasında ABD-nin Savaş Suçları Büyükelçisi Stephen Rapp.

  

Yorumlar