Duyuru

Kosova'yı İlk Tanıyan Türkiye Hala Büyükelçi Atamadı

Türkiye Haberleri

  /   438   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olan Türkiye, bu ülkeye henüz büyükelçi atamadı. Konu, Meclis gündemine de taşındı. DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, konuyla ilgili olarak yazılı soru önergesi verdi.

Kosova'nın tartışmaları hala süren bağımsızlık ilanın ardından Türkiye'nin bu ülkeye, henüz büyükelçi atamaması kafaları karıştırdı. Kosova'yı tanıyan 42 ülkeden biri olan Türkiye, aradan geçen 4 aylık süreç içerisinde bu konuda bir girişimde bulunmadı. Türkiye'nin Kosova'nın Başkenti Priştina'da halihazırda sadece eş güdüm bürosu bulunuyor. Kosova'ya şu ana kadar ABD başta olmak üzere, İngiltere, Almanya, İtalya ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu toplam 13 ülke büyükelçi atadı.

-MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI-

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, Kosova'yı tanıyan 42 ülke arasında Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını hatırlatan Erçelebi, bugüne kadar Kosova'ya büyükelçi atanmadığını bildirdi. İlişkilerin eskiden olduğu gibi koordinasyon düzeyinde yürütüldüğünü ifade eden Erçelebi, büyükelçi atanmamasını gerekçelerini sordu. DSP'li Erçelebi'nin soru önergesi şöyle:

"Büyükelçi atamayı düşünüyor musunuz? Ne zaman atayacaksınız? Kosova'da Arnavut, Boşnak, Makedon, Bulgar, Trakyalı Müslüman Türkler yaşamaktadır. Bu soydaşlarımızın Kosova'da sorunları olduğu konusunda hükümetinizin araştırmaları var mıdır? Varsa, bu sorunların çözümü konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?" (ANKA)

 

  

Yorumlar