Duyuru

Jahjaga, Eliot Engel’i Kabul Etti

Kosova Haberleri

  /   351   /   01 Temmuz 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova ziyaretinde bulunan Amerikan kongre üyesi Eliot Engel’i kabul eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova’ya katkıları için minnettarlığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Jahjaga ile Engel, Kosova’daki güncel durum, hukukun üstünlüğü ve düzenin sağlanmasındaki çabalar, uluslar arası yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Avrupa perspektifi ve Balkan ülkeleri arasında ilişkilerin istikrarlaşması konularını ele aldı. 

ABD’nin ve kongre üyesi Engel’in Kosova ve perspektifine devam eden desteklerini takdir ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Jahjaga; Kosova’nın son bir yıl içerisinde yaşanan  yasadışı göç, entegrasyon yolunda ilerleme, organize suçlar ve yolsuzlukla mücadele, aşırıcılığın belirlenmesi ve radikalleşmesi ve Sırbistan ile ilişkilerin normalleşme diyalogu sürecinde zorluklarla karşılaştığını ifade etti.
 
 AB kolaylaştırıcılığıyla Brüksel’de diyalogun devam ettiğini bildiren Jahjaga, iki ülke anlaşmalarının önemine işaret ederken bu anlaşmaların uygulanması üzerinde durdu. Jahjaga, Sırbistan’ın Avrupa yolunun diyalog çerçevesinde varılan anlaşmaların uygulanması ile şartlandırılması gerektiğini belirtti. 

Kosova’nın her alanda ilerleme kaydetmesi gereğine işaret eden Jahjaga, bunların yabancı yatırımlar yolunu aralayacağını da söyledi.  
 
Özel Mahkeme’nin kurulmasıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Jahjaga, ülke kurumlarından Hükümet ve Meclis’ten Meclis kararları ve uluslar arası anlaşmalara saygı göstererek uluslar arası yükümlülüklerinin bir an önce yerine getirilmesi için yolu bulması gereğini vurguladı. 

Kosova’da sağlanan gelişmeyi takdir eden Amerikan kongre üyesi Elliot Engel, Kosova’nın bir tarihi başarı olduğunu teyit etmeye başardığını söyledi. Kosova’nın ABD ile partnerliğinin önemine işaret eden Engel, Kosova’nın demokratik toplum yapılandırılması çalışmalarını sürdürmesinin gereğine vurgu yaptı.  

Yorumlar