Duyuru

Jahjaga Anayasal Değişikliklerin Onaylanmamasından Hayal Kırıklığını İfade Etti

Kosova Haberleri

  /   407   /   10 Temmuz 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  İngiltere’de bulunan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, İngiltere Devlet Bakanı ve çatışmalarda cinsel saldırıların engellenmesine dair İngiltere Başbakanı Özel Temsilcisi  Barones  Joyce Anelay ile bir araya gelerek Kosova’da son savaşta cinsel istismara uğrayan mağdurların rehabilitasyonu ve topluma tekrar entegre olmaları yanısıra ülke ve bölgedeki son gelişmeleri de görüştü.

Gerçekleşen bu görüşmede Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, İngiltere Devlet Bakanı Barones Joyce Anelay’ı yasal savunma hizmetleri ve bu savaş suçları mağdurlarının yaşayanların toplumda statüsünün güçlendirilmesi  için kurumlararası çabalardan bilgi verdi.

Ülkemizin Londra Büyükelçisi Lirim Greiçevci ve İngiltere’nin Priştine Büyükelçisi Ruairi O'Connell’in de hazır bulundukları bu görüşmede Cumhurbaşkanı Jahjaga, ülkesinin rolü ve dünyanın duyarlığı ve savaş aracı gibi cinsel saldırılara son verilmesi için İngiltere yönetiminin kanıtlanmış çabalarından dolayı Barones Anelay’a teşekkür etti. Jahjaga özellikle  bu savaşın sonuçlarıyla yüz yüze gelinmesindeki Kosova kurumlarına sunduğu destek nedeniyle Anelay’a müteşekkir oldu.

Görüşmede aynıca özel Mahkeme’nin kurulmasıyla ilgili gelişmeler de alınırken Cumhurbaşkanı Jahjaga, mahkemenin kurulmasına dair anayasal değişikliklerinin onaylanmamasından hayal kırıklığını dile getirdi. Jahjaga bu vesile ile yerli kurumlardan Meclis kararları ve uluslararası anlaşmalar esasınca bu uluslararası yükümlülüğün yerine getirilmesi yolları bulmalarını beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ayrıca İngiltere Devlet Bakanı Joyce Anelay’a Kosova’nın adalete inandığını ve bu prensip üzere davranacağına dair  güvence verdi.

İngiltere Devlet Bakanı Joyce Anelay da cinsel saldırı mağdurlarına sunduğu desteği ve adalete özen göstermesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Jahjaga’ya teşekkür etti.  

Yorumlar