Duyuru

Srebrenica Kurbanları için Bir Dakikalık Saygı Duruşu

Kosova Haberleri

  /   335   /   10 Temmuz 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Meclis’in bugünkü olağan oturumu Srebrenica kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Srebrenica katliamıyla ilgili yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Kadri Veseli, ikinci dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da en büyük katliam olarak gibi nitelendirilen bu cinayetin Bosna’nın Srebrenica şehrinde 20 sene önce işlendiğini anımsattı.

 “iki gün içerisinde 8.000-nin üzerinde erkek Miloşeviç’in generallerinin askeri birimleri tarafından barbarca katledildiler. Binlerce aile yok oldu. Daha Roma döneminde kurulmuş olan bu şehir birkaç saat içinde solmuş oldu. ‘Soykırım’ ve ‘etnik’ temizlik sözleri insan gururunu tekrar lekelemiş oldu. Dünya sarsıldı” diyen Veseli, Srebrenica cinayetinin Miloşeviç rejiminin gerçek yüzünü yansıttığını ve yalnız üç yıl sonra Miloşeviç barbarlığının Prekaz,  Izbica,  Meja,  Yakova ve Suhareka gibi şehir ve yerleşim yerlerinde Kosova’da da tekrarlandığını ifade etti.

Adaletin hala yerini bulmadığını söyleyen Veseli, adaletin yerini bulması gereğini dile getirdi 

Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin Srebrenica katliamı nedeniyle yaptığı kısa konuşmasından sonra Meclis oturumu, gündemdeki konuların görüşülmesiyle çalışmalarına geçmiş oldu.
 
Gündemdeki konularla ilgili başlatılan tartışmalara ilk katılan milletvekili Faton Topalli, özel şirketler tarafından İş Yasası’nın uygulanmasını talep ederken milletvekili Zafir Berisha, sağlıktaki durumu eleştirdi. Berisha ayrıca en gerekli ilaçların yokluğundan bizzat Sağlık Bakanı’nı eleştirdi.
 
PDK-lı Nait Hasani ise “Srebrenica ve Sırbistan tarafından Kosova’da işlenen diğer katliamlar anımsatılırken Hükümet ve uluslararası camia Özel Mahkeme’nin kurulması talebinde bulunuyorlar. Onlar kendi elimizle intihar etmemizi istiyorlar” diyerek bir kez daha Özel Mahkeme’nin kurulmamasını talep etti.  

Yorumlar