Duyuru

Özel Mahkeme ve Silahlı Kuvvetler Bu Hafta da Meclis’in Gündeminde Değil

Kosova Haberleri

  /   315   /   15 Temmuz 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Özel Mahkeme’nin kurulması yolunu açan anayasal değişiklikler ve Kosova Silahlı Kuvvetleri’nin kurulması, önümüzdeki Perşembe günü toplanacak Meclis’in bu gündem sırasında da yer almayacak.

 

Meclis Başkanlık Divanı, Hükümet’in anayasal değişikliklerini sürece tekrar dahil etmemesi nedeniyle Özel Mahkeme’ye ait Özel Birimler’in kurulması konusunu gündem sırasına dahil etmeyecek.

 

Anayasal değişikliklerin Meclis’e ulaştıklarında bunları sürece dahil edeceklerini anlatan Meclis Başkanı Kadri Veseli ancak en yüksek yasama kurumuna gelmeyen bu Anayasa değişikliklerin Meclis’in önümüzdeki Perşembe günü yapılacak oturumunun gündeminde bulunmadığını açıkladı.

 

Konuyla ilgili Meclis Başkanı Veseli: “Meclis Başkanlık Divanı, sahip olmadığı Anayasa değişikliklerini gündem sırasına dahil edemez ve bunların onaylanmasından sonra Özel Birimler’le ilgi yasa tasarısına sahip olacağız. Yani Anayasa’ya saygı gösterilip ve yasalara uygun bir şekilde Hükümet tarafından Anayasa değişiklikleri sürece yeniden dahil edildikten sonra biz de bunları yeniden sürece dahil edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

  

Yorumlar