Duyuru

Özel Mahkeme için 85 Milletvekilinin Oy Kullanması Bekleniyor

Kosova Haberleri

  /   392   /   25 Temmuz 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Özel Mahkeme’nin kurulmasına yol açan Anayasa değişiklikleri için yapılan oylamada hayır oyu kullanan PDK-lı 13 milletvekilinden yalnız dördü  bu fikirlerinden halen vazgeçmiş değil.


Bu tür bir durum karşısında Özel Mahkeme’nin kurulması için iktidar koalisyonu partilerinden 85 milletvekilinin destek sunması oysa buna karşı muhalefetten 35 ve PDK-dan dört milletvekilinin hayır oy kullanması bekleniyor.


PDK Parlamento Gurubu içindeki “Zëri” gazetesinin kaynakları, PDK-lı Nait Hasani, Ganimete Musliu, Fadil Demaku ve Raif Qela’nın bu mahkemeye karşı gelmeyi sürdürdüklerini bildiriyorlar.


Bu arada 26 Ağustos oylamasında Özel Mahkeme aleyhine oy kullanan Fadil Beka, Xhevahire Izmaku ve Rafet Rama’nın fikir değiştirdikleri ve Mahkeme lehine oy kullanacakları açıklanıyor.


Özl Mahkeme’nin kurulmasına dair daha önce çekimser oy kullanan PDK-li milletvekilleri Flora Brovina ve Nezir Cocaj’ın yanısıra 26 Haziran’da yapılan oylamaya katılmayan Blerta Deliu-Kodra, Bekim Haxhiu, Nuredin Lushtaku ve Salihe Mustafa’nın  ‘evet’ oyu kullanmaları bekleniyor. 

  

Yorumlar