Duyuru

Thaçi: Ya Mahkemeyi Oylayın ya da Seçimlere Gidiyoruz

Kosova Haberleri

  /   394   /   27 Temmuz 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Demokratik Partisi (PDK) lideri Hashim Thaçi bu hafta PDK Parlamento Gurubu ile yapılan son toplantıda, milletvekillerini önümüzdeki hafta Özel Mahkeme’yi oylamamaları halinde partiden uzaklaştıracağı ve aynı zamanda sonbaharda seçimlere gidilmesi halinde  onları seçim listelerine dahil etmeyeceği tehdidinde bulundu.


Bu haberi PDK lideri Hashim Thaçi ile PDK milletvekilleri arasında yapılan görüşmede hazır bulunan kaynaklar “Zëri” gazetesine açıkladılar.


Bu kaynaklara göre, uluslararası camianın PDK-nın bazı milletvekillerinin karşı oy veya çekimser oy kullanmaları nedeniyle Özel Mahkeme’nin oylanmamasından Thaçi’yi sorumlu tuttuklarından dolayı Thaçi bu toplantıda milletvekillerine çok sert çıkıştı.


“Meclis’teki son oylamada mahkemenin kurulmasına ret oy kullanan  milletvekilinden hiçbiri, Thaçi partiden uzaklaştıracağına ve olağanüstü seçimlerin düzenlenmesi halinde seçim listelerine dahil etmeyeceğine dair tehditlerde bulunmasından sonra liderlerine karşı koymadı” diye bu kaynaklar belirtti.

  

Yorumlar