Duyuru

Sırbistan AB’de Kosova’yı Veto Edemeyecek

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   589   /   06 Ağustos 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  AB ile müzakereler sürecin sonunda Belgrat, Priştine ile yasal bağlayıcı anlaşmayı da imzalamak zorunda kalacak. 

Bu anlaşma Avrupa Birliği tarafından da onandıktan sonra “Kosova ile İlgili AB ve Sırbistan Anlaşması” olarak onaylanmak üzere Sırbistan Meclisi’ne sunulacak. 

Belgrat’ın Novosti Gazetesi’nin öğrendiğine göre Brüksel henüz çözümlenmeyen durum için böyle bir çıkış yolu üzerinde duruyor. 

Gazete, müzakere sonunda Belgrat’ın Kosova’nın tanınması gibi nitelendirilebilinecek bir anlaşmayı kabul etmek zorunda kalacağını vurguluyor. 

Sırp yetkililerinin “ilimizle ilgili uluslararası anlaşma” yapılamayacağı açıklamalarını hatırlatan Novosti Gazetesi, Brüksel’in her iki taraf için kabul edilir bir çözüm arayışında olduğunu ve bunun yıllar alabileceğini belirtiyor. 

Avrupa Entegrasyonu Kurulu Başkan Yardımcısı görevini yapan Sırp Parlamentosu’nda Macar asıllı milletvekili Laslo Varga’ya göre bir zaman sonra Sırbistan’dan varılan anlaşmaların onanması istenecek.

“Nihai bilinen bir şey varsa o da AB ile kabul anlaşması imzalanırken Kosova’nın AB’ya kabul edilmesi ile ilgili veto kullanmayacağımıza dair yasal bağlayıcı beyanda bulunmamız gerekeceğidir” dedi Varga. 
  

Yorumlar