Duyuru

ABD-AB: Kosova Bir Yükümlülüğü Daha Yerine Getirdi

Kosova Haberleri

  /   342   /   06 Ağustos 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

ABD,  Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlıkları Kosova Meclisi’nin Özel Mahkeme’nin kurulması kararını selamladılar.


Kosova Meclisi’nin Özel Mahkeme’nin kurulması kararını selamlayan ABD,  Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlıkları, Kosova Meclisi’nin bu adımını Kosova devletini ileriye taşımak için somut hareket olarak nitelendirdiler.


ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Mark Toner, Özel Mahkeme’nin kurulmasını mümkünleştiren Meclis’in bu tür bir karar almasından Kosova’yı takdir ederek, Mahkeme’nin suç iddialarını ve yargı süreçlerini görüşmesi şartlarının temin edildiğini söyledi.


Özel Mahkeme’nin kurulmasından yana Meclis’in aldığı kararını Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de selamladı. Kosova Cumhuriyeti Parlamentosunun bu cesaret verici kararını memnuniyetle karşıladığını açıklayan Steinmeier’e göre, bu karar yasaların işlevselliği ve işlenen cinayetlerin cezalandırılması için Kosova’nın gerekli adımları atmaya kararlı olduğunu göstermektedir.


İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington da Kosova Meclisi’nin Özel Mahkeme’nin kurulması kararını memnuniyetle karşıladı.


İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sayfasında yayımlanan açıklamada Bakan Lidington, kararı ağır olarak adlandırdıysa da atılan adımı cesaret verici değerlendirdi.

  

Yorumlar