Duyuru

Özel Mahkemenin Kurulmasına Belgrat’tan Tepkiler

Kosova Haberleri

  /   396   /   07 Ağustos 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Priştine baskılar altında Özel Mahkemenin oluşumuna yol açtı. Bu, hukukun üstünlüğü ve Priştine ile Belgrat arasındaki barışın başlangıcı için doğru bir adım mı? Ve belki de en önemlisi kim yargılanacak ?

 

Kosova’da savaş suçlarına ait Özel Mahkemenin kurulmasına yolu açan anayasa değişikliklerinin oylanması Belgrat’ta tepkiler yarattı.


Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Başkanı Marko Djuriç, mahkemenin oluşumunun ilk adımı oluşturduğunu ve işin asil kısmının ilerde önemli olduğunu söyledi.


Djuriç, “Suç işleyenlerin cezalanmasına kadar Sırbistan memnun olmayacaktır” dedi.


Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Rasim Ljajiç, UÇK savaş suçları için Özel Mahkemenin kurulması ve anayasa değişikliklerinin kabulünün barış için önemli bir adım teşkil ettiğini, fakat bunun eski Yugoslavya toprakları içinde yapılmış olan suçlarla herkes yüzleşmeden yapılamayacağını belirtti.


Belgrat’ta  ilk suç duyurularının  gelecek yılın  başında yapılabileceği  ve suçlular  sandalyesine diğerleri arasında eski Kosova Başbakanı Agim Çeku, şimdiki Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi ve Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin  oturacağına dair varsayımlar yayınlanmaktadır.

  

Yorumlar