Duyuru

Türkiye Tüm Alanlarda Kosova’yı Desteklemeye Hazır

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   546   /   10 Ağustos 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Görevi sona ermiş bulunan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye ve bu ülke vatandaşlarının tüm alanlarda Kosova’yı destekleme taahhütlerine bağlı olduklarını açıkladı.


Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan bu açıklamayı, Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile bugün yaptığı veda görüşmesinde dile getirdi.


İki ülke arasında ilişkilerin güçlendirilmesi için sunduğu katkıdan dolayı Büyükelçi Ozan’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova’ya sunduğu desteklerinden dolayı Türkiye’yi takdir etti.


İki ülke arasında ilişkileri olumlu değerlendiren Cumhurbaşkanı Jahjaga, özellikle ekonomik olmak üzere ortak çıkardan olan alanlarda işbirliğin derinleştirilmesi önemine vurgu yaptı.


Jahjaga bu vesile ile Kosova’da Türk toplumunun iki ülke arasında bir köprü olduğunu belirtip, Türk toplumu ile Kosova’da diğer toplumların haklarının,  ülke Anayasası ve yasalarla garanti edildiğini söyledi.


Diğer yandan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve Kosova kurumlarının yedeksiz desteği nedeniyle minnettarlığını ifade ederek, Jahjaga ve ülke kurumlarının iki ülke arasında  ilişkilerin ilerletilmesine katkı sunduklarını değerlendirdi.

  

Yorumlar