Duyuru

Eylülde Sırbistan Araçları İçin de Deneme Plakalar

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   552   /   15 Ağustos 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Sırbistan ile teknik diyalogda Kosova baş müzakerecisi Edita Tahiri,  Eylül ayında Sırbistan’dan Kosova vatandaşları için “Deneme” araç plakalarının kaldırılmasını isteyeceklerini, aksi halde Kosova’nın da  aynı plakaları Sırbistan vatandaşları için uygulayacağını belirtti.


 “Zeri” gazetesine verdiği bir demecinde bu yorumu yapan Tahiri,  bu plakaların kullanılması konusunun Sigorta Poliçelerine ait Brüksel’de varılan Anlaşma kapsamında olmadığını, bunun Serbest Dolaşım Anlaşmasında yer aldığını söyledi.


Tahiri’ye göre, Sigorta Poliçeleri Anlaşmasının uygulanmasıyla Kosovalılar şimdiye kadar ödedikleri gibi sigorta adına bir ay için 105 Avro ya da bir yıl için 600 Avro ödeme mecburiyetinde olmayacaklar. Tahiri, hatta Kosovalıların yıllık 40 Avro olan ve Makedonya için ödenen aynı poliçeleri de kullanabileceklerini açıkladı.


Tahiri,  Sigorta Poliçelerinin Karşılıklı Tanınmasına ait Anlaşmanın uygulanmaya başlaması iki ülke vatandaşlarının serbest dolaşımı için önemli bir ilerleme olduğunu vurguladı.

  

Yorumlar