Duyuru

İslam İşbirliği Teşkilatı Kosova’nın UNESCO Üyeliğini Destekliyor

Kosova Haberleri

  /   377   /   15 Eylül 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Petrit Selimi, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde karargahı olan İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bir iş ziyareti gerçekleştiriyor.


Ülkemizin Riyad Büyükelçisi  Rexhep Boja’nın eşlik ettiği Dışişleri Bakan Yardımcısı Petrit Selimi İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Amin Madani ile temaslarda bulundu.


Bu vesile ile Selimi, Kosova’nın UNESCO üyeliğiyle ilgili gelişmeler ve Kosova için oylamanın yapılmasının beklendiği UNESCO Konferansı ve İcra Komitesi’nin bir sonraki toplantısının yapılmasına kadar kalan adımlardan Madani’yi bilgilendirdi. İİT-nin birçok üye ülkesi dahil  44 ülke İcra Komitesi toplantısının ajandasına dahil olması için Kosova’nın talebine destek sundu.


İslam ülkelerini bir araya toplayan bu uluslararası örgütü İİT Genel Sekreteri Madani, Kosova’nın UNESCO üyeliği için bu örgütün tam destek sunacağını Selimi’ye vaat etti.


Görüşmede taraflar bundan başka ilerdeki günlerde Kosova Dışişleri Bakanlığı ve İİT-in Kosova’daki gerçek durum ve Kosova’nın küresel, eğitim,  bilim,  kültür ve miras gelişmelerden İİT ve UNESCO üye ülkelerini bilgilendirme konusunda anlaştılar.

  

Yorumlar