Duyuru

Başbakan Mustafa ABD-ye Gitti

Kosova Haberleri

  /   284   /   28 Eylül 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

   Başbakan Isa Mustafa, IŞİD ve Şiddet Aşırıcılığına Karşı 29 Eylül’de düzenlenecek Liderlerin Küresel Zirvesi’ne katılmak için ABD Başkanı Barack Obama’nın daveti üzerine New York’a bugün hareket etti.

Bu Zirve’ye Başbakan Isa Mustafa yanısıra Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi ve İçişleri Bakanı Skender Hyseni de katılacak. Zirvede IŞİD ve şiddet aşırıcılığına karşı ülkelerin kaydettikleri sonuçlar tartışılıp değerlendirilecektir.

New York ziyareti kapsamında Mustafa, eski ABD Başkanı Bill Clinton’un yönettiği ‘Clinton Global Initiative Vakfı’nın Küresel Konferansı’na ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde düzenlenecek birçok toplantıya katılacaktır.

Hükümet heyeti ile New York’ta kalacağı süre içinde Başbakan Isa Mustafa, bazı ülkelerin onlarca lideri ve mevkidaşı yanı sıra birçok uluslararası ve yerel örgütlerin yöneticileriyle de bir araya gelecektir.

Mustafa bundan başka ABD yüksek yetkilileri,  AB üye ülkelerinin birçok başbakanı,  AB mekanizmalarının yüksek yetkilileri ve Kosova’yı tanımayan ülkeler dahil, Birleşmiş Milletler ’in birçok üye ülkesinin lideriyle de temaslarda bulunacaktır.

Dünyanın çeşitli ülke ve uluslararası ile yerel örgütün liderleriyle yapacağı temaslar süresince Başbakan Isa Mustafa, Kosova’nın uluslararası varlığının daha da güçlendirilmesi,  Kosova’nın UNESCO ve diğer uluslararası ile yerel örgütler üyeliğine dair destek taleplerinde bulunacaktır.  

Yorumlar