Duyuru

Libya, Kosova’ya Desteğini Sürdürecek

Kosova Haberleri

  /   411   /   28 Eylül 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,  Libya Milletvekililer Konseyi Başkanı ve vekaleten Cumhurbaşkanı görevini sürdüren Agila Saleh ile bugün New York’ta bir araya geldi.

Bu görüşmede Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve Libya Başkanı Agila Saleh, iki ülke arasında ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve Kosova ile Libya arasında karşılıklı desteği ele aldılar.

İki ülke arasında işbirliğini olumlu değerlendiren Jahjaga, Afrika kıtasında Kosova’nın tanınması ve özellikle UNESCO-ya olmak üzere ülkemizin uluslararası örgütlere üyeliği için Libya’nın desteğini talep etti.

Libya lideri Agila Saleh ise uluslararası arenada Kosova ile koordinasyon çalışmalarının sürdürüleceğini ve UNESCO üyelik sürecinde Libya’nın Kosova’yı destekleyeceğini söyledi.

Kosova’nın çatışmalardan çıkan ülkelere kaydedilen ilerleme ile örnek olduğunu söyleyen Saleh, devlet kurma ve ortak yaşam tecrübe değişiminde Kosova’nın yardımını talep ederek Libya’nın yeni anayasasının hazırlanması için Kosova Anayasası’nın bir modeli teşkil edeceğini değerlendirdi.  

Yorumlar