Duyuru

Meclis’in Ablukası, Kosova’yı Kaosa Sürükleyebilir

Kosova Haberleri

  /   330   /   05 Ekim 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Mecliste iktidar ile muhalefetin karşı karşıya gelmesi, PDK Parlamento Grubu Başkanı Adem Grabovci’nin ablukalarına olası devam etmelerinde muhalefet milletvekillerinin Polis’in müdahalesiyle zoraki Meclis salonundan çıkarılmalarına dair “emri”-nin uygulanması halinde durum çok trajik boyutlara ulaşabilir. 

PDK Milletvekili Grubu Başkanı Adem Grabovci’nin bu tehdidi, Mew York’tan dönerken Meclis’teki duruma ait herhangi bir tavır almayan Başbakan Isa Mustafa’nın desteğini almadı.

New York’tan döner dönmez Mustafa, Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması’ndan imzasını geri çekmeyi asla düşünmediğini açıklayarak muhalefete “geriye dönüş yok” sinyalini vermiş oldu.

Diğer yandan durumun istikrarlı olmadığını, muhalefet liderleri Visar Ymeri,  Ramush Haradinaj ve Fatmir Limaj’ın dün tekrar bir araya gelmeleri ve bundan sonra koordineli olarak atılacak adımlar konusunda mutabakata varmaları göstermektedir.

Muhalefet liderlerinin dünkü görüşmesinde, son anlaşmalarla ilgili imzaların geri çekilmesine dair Başbakan Mustafa ve büyük koalisyonun teslim olmasına kadar muhalefetin taleplerinden vazgeçmemesine dair kesin tavır saptandı.  

Yorumlar