Duyuru

Kosova İçin Yolsuzlukla Mücadele Sorun Olmaya Devam ediyor

Kosova Haberleri

  /   386   /   05 Ekim 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Almanya Büyükelçisi Angelika Viets, Kosova’nın 2008 yıından bu yana büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.

“Epoka e re” Gazetesi’ne konuşan Viets, Kosova Hükümeti’nin uluslararası toplumu tarafından talep edilen önemli kararları, Özel Mahkeme’nin kurulması bunlardan biri, iki yıl gecikmeyle olsa da aldığına dikkati çekti.

 Kosova ve Sırbistan diyalogunda varılan anlaşmaların uygulanması kararını da selamlayan Viets, Kosova Hükümeti’nin ülkenin ekonomik kalkınmasına odaklanması zamanı geldiğini söyledi.

Kosova’dan göçe değinen Almanya Büyükelçisi Viets, Kosovalı vatandaşlara göçe başvurmamaları çağrısında bulundu. Almanya’dan iltica almanın şansı sıfır olduğuna işaret eden Viets, Kosova’da siyasi baskı ve iç savaş olmadığı için Kosovalı vatandaşlarının iltica taleplerinin reddedildiğini ve reddedileceğini vurguladı.  

Kosova kurumlarının yolsuzlukla ve suçla mücadele sorununun devam ettiğine işaret eden Viets, Başbakan İsa Mustafa’nın bu yönde vaatlerine dikkati çekerken Hükümet’in yargının işlevsel olduğunu somut çalışmalarla kanıtlaması gereğine vurgu yaptı. İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın imzalanması yönünde Almanya’nın destek olduğunu söyleyen Büyükelçi Viets, Aralık veya önümüzdeki yılın Ocak ayında anlaşmanın imzalanması ihtimaline işaret etti.  

Yorumlar