Duyuru

Meclisin Ablukası İçtüzük İhlali

Kosova Haberleri

  /   316   /   05 Ekim 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Meclisi Başkanı Kadri Veseli, muhalefetin Kosova Meclisi’ni bloke etme olayının ülke geleneklerine uygun ve gururlanacak niteliğinde olmadığını söylerken ülke ekonomik kalkınmasını engellediğini belirtti.


Meclis içtüzüğünün ihlal edildiğine işaret eden Vesli, Anayasa ihlaline yol açacağını vurguladı.


Kosova Meclisi başkanı Kadri Veseli bugün düzenlediği “Kosova Meclisi’nde iktidar ve muhalefet güncel yaklaşımları” konulu açık oturumda bu açıklamalarda bulundu. 


 Muhalefetin ablukası nedeniyle Meclis’te 22 yasa tasarısının görüşülemediğini bildiren Veseli; Obiliç Yasası, Anayasa Mahkemesi yargıçları, önümüzdeki yılın bütçesi gibi konuların beklediğine işaret etti.


Kosova Demokratik Enstitüsü başkanı İsmet Kryeziu, muhalefetin ablukasını gayri demokratik olarak değerlendirirken bunun sebebinin anlaşmalar imzalanmadan önce Hükümet ve muhalefet arasında iletişim yetersizliğinden kaynaklandığına işaret etti.


Klan Kosova Müdürü Baton Haxhiu, siyasi partilerin kurumsal yapılanmaya çözüm bulmada yetersiz kaldığına dikkati çekti. Haxhiu, imzaların geri alınması isteminin saçma ve gerçekçi olmadığını da vurguladı.   

Yorumlar