Duyuru

9 Ayda 2 Tanıma

Kosova Haberleri

  /   318   /   07 Ekim 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova’nın daha fazla ülke tarafından tanınması için çalışmalar birkaç alanda sürdürülüyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri çabaların şiddetinden kaybetmeden devam ettiğine işaret ediyorlar. 

Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi’nin siyasi danışmanı Ardian Arifaj, Kosova’nın uluslararası örgütlere üyeliği konusu üzerinde durduklarını belirtirken bunun tanımalardan belki daha önemli olduğuna işaret etti.

Kosova Mayıs ayında Antigua ve Barbuda ülkesi tarafından bağımsız devlet olarak tanındı. 24 Haziran tarihinde ise Kosova’yı Niue tanıdı.

Muhalefet tanıma sayısını az bularak iktidarı bu konuda eleştirmeye devam ediyor. 

Vetëvendosje Hareketi Milletvekili Shqipe Pantina, Dışişleri Bakanı hashim Thaçi’nin tanımalar üzerinde çalışacak yerine zamanını fazlasıyla Sırbistan ile müzakerelere harcamakla suçladı. 

Tanımalar yönünde daha fazla çalışılması gereğine işaret eden Pantina, son büyükelçiler atamasına da değinirken iktidarı siyasi yakınlarını elçi görevlerine yerleştirmekle suçladı. 

Dışişleri Bakanlığı’na göre Kosova bağımsızlığını ilan ettiği 17 Şubat 2008 tarihinden bugüne kadar 111 ülke tarafından tanındı.   

Yorumlar