Duyuru

Veseli, Fransa Büyükelçiliği’nde Saygı Duruşunda Bulundu

Kosova Haberleri

  /   365   /   15 Kasım 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Meclis Başkanı Kadri Veseli Paris’te dün meydana gelen terör saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına, Fransa’nın Priştine Büyükelçiliği’nde saygı duruşunda bulunarak çiçek koydu.

 

Bu vesile ile Meclis Başkanı Kadri Veseli terör saldırıları kurbanlarının yakınlarına Fransa Büyükelçisi Maryse Daviet aracılığıyla Kosova Meclisi adına taziyelerini sundu.

 

Bu barbar saldırıların, Kosova’nın büyük dostu olan Fransa ve tüm Kosovalıların kalplerini kırdığını belirten Veseli ancak Fransa’nın kurulduğu ve diğer halkların paylaştığı bu değerlerin hiçbir zaman sarsılmayacağını söyledi.

 

Meclis Başkanı Veseli ayrıca insan hak ve özgürlüklerin, geçen asırda faşizm ve komünizm fanatizmini mağlup ettiğini gibi fanatizm tarafından motive edilen bu terörle mücadeleden de başarıyla üstesinden geleceğini kaydetti.

 

Fransa’nın Priştine Büyükelçisi Maryse Daviet ise, Fransız halkının bu ağır durumda yaşadığı acıları Kosova halkının paylaşıp dayanışmada bulunmasından dolayı, Meclis Başkanı Kadri Veseli’ye teşekkür etti.

  

Yorumlar