Duyuru

Mustafa, Muhalefet ile Görüşmeye Hazır

Kosova Haberleri

  /   520   /   03 Aralık 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Hükümet’in bugünkü toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Isa Mustafa, sorunların diyalogla çözülmesi yönünde muhalefete çağrıda bulunacağını açıkladı. Mustafa ayrıca Hükümet koalisyonun Meclis’te tartışmaların sürdürülmesi için öaba harcadığını da söyledi.

Ülkedeki son gelişmelere değinen Başbakan Isa Mustafa, sorunların diyalogla çözümü için muhalefete çağrıda bulunacağını bildirdi. Mustafa bu vesile ile Hükümet koalisyonunun tartışmaların kurumlarda sürdürülmesi, gözyaşartıcı gazın Meclis’te olmaması ve bu tür görüntülerin geçmişte kalması için çaba harcadığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ile gerçekleşen dünkü görüşmeye de değinen Başbakan Mustafa, ABD-nin desteğine sahip olmanın memnuniyetini dile getirdi.

Muhalefeti meşgul eden konular hakkında tartışmaların sürdürülmesi ve çözümlerin yasa, Anayasa ve Meclis çalışma yönetmeliği esasınca bulunması için muhalefete bir kez daha çağrıda bulunan Başbakan Isa Mustafa sözlerine daha şunları ekledi: 
“Benim,  Başbakan Yardımcısı Thaçi ve Hükümet’in muhalefeti meşgul eden sorunların,  yasa, Anayasa ve Meclis çalışma yönetmeliği esasınca çözümlenmesi için her an bir araya gelmeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bir araya gelmek, tartışmak ve sorunları diyalogla çözmek için muhalefete bir kez daha çağrıda bulunuyorum. En iyi çözümün,  tüm halk temsilcilerinin uyarıları ve teklifleri sunabilecekleri Meclis’te bulunabileceğini düşünüyoruz. Kurumsal çözümün bulunması, Meclis’te gazın olmaması ve o görüntülerin mazide kalması yanısıra iktidar ile muhalefetin  de yer alacağı Meclis’in tam oluşumda çalışmalarını sürdürmesi ve sorumlulukla tüm konularla meşgul olması için özen gösteriyoruz.”  

Yorumlar