Duyuru

Almanya Vizelerin Kaldırılması için Angaje Oluyor

Kosova Haberleri

  /   426   /   05 Aralık 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Almanya’nın Priştine Büyükelçisi Angelika Viets, Mitroviça gençlerinin Avrupa’da en izole edilenler arasında olduğunu belirtip Kosovalılar için vizeler serbestisinin verilmesi için Berlin’in angaje olacağı vaadinde bulundu. Viets, Almanya Priştine Büyükelçiliği’nin yılda Kosovalılara 35 bin vize verdiğini de söyledi.

Almanya’nın Priştine Büyükelçisi Angelika Viets bu tür açıklamayı Arnavut,  Sırp,  Türk,  Boşnak,  Rom ve diğer topluluklar gençleriyle Mitroviça’da dün gerçekleştirdiği bir görüşmede yaptı. Görüşmeye Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri de katıldı.

Almanya’nın, Kosovalılar için vizeler serbestisinin en kısa zamanda gerçekleşmesi için angaje olduğunu belirten Viets, Schengen anlaşması nedeniyle Almanya’nın bunu yalnız başına yapmak imkanında  olmadığını ve anlaşmaya tüm ülkeler tarafından saygı gösterilmesi gereğini dile getirdi.

 “Almanya her yıl Kosovalılara 35.000-in üzerinde vize vermektedir,  bunların arasında  eğitim ve değişik profesyonel uzmanlaşmaya ait vizeleri alan çok sayıda öğrenci bulunuyor. Almanya aynıca Berlin’in bölünmesi gibi kötü bir tecrübeye sahip olduğundan dolayı,  Mitroviça’nın birleşmesi ve yegane olması için angaje olacak ve yoğun çaba harcayacaktır.” şeklinde konuşan Viets, Mitroviçalı gençlerin Almanya’da istihdam edilmeleriyle ilgili bir soru üzerine Almanya’nın herhangi bir şirketi ile iş kontratına sahip Kosovalıların 2016 yılında yürürlüğe girecek yasa esasınca çalışma vizesi alabileceklerini açıkladı.  

Yorumlar