Duyuru

Karadağ, Olası Sınır Hatalarının Düzeltilmesi Hazırlığını Belirtti

Kosova Haberleri - Karadağ

  /   1366   /   11 Aralık 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Başbakan Isa Mustafa, Sırp Belediyeler Birliği’nin icra yetkilerine sahip olmayacağını açıkladı.


Başbakan Isa Mustafa Sırp Belediyeler Birliği’ne dair Anayasa Mahkemesi’nin her tür kararının, Hükümet tarafından uygulanacağını bildirdi.


 “Birliğe dair anlaşma Anayasa Mahkemesi’nde bulunuyor ve Mahkeme bununla ilgili kendi değerlendirmesini verecektir. Mahkeme’nin her tür değerlendirme ve kararını uygulayacağız.”diye ifade eden Mustafa ‘RTV21’-de katıldığı bir yayında yaptığı konuşmada, ayrıca Karadağ ile sınır çizgisinin tespitinde yapılabilecek olası herhangi bir hatanın düzeltilmesi için Karadağ’ın hazırlık belirttiğini söyledi.


 “Bizler, ister yerli ister de yabancı olsun profesyonel bilirkişi raporunun hazırlanması için hazırlık belirttik. Uluslararası uzmanların Karadağ ile sınır çizgisinin tespitinde herhangi bir hatanın mevcut olduğunu tespit etmeleri halinde,  o zaman her iki taraf Kosova ve Karadağ olası hataların düzeltilmesi iradesine sahip. Karadağ tarafı olası hataların görüşülmesi ve bunların düzeltilmesi için hazırlık da belirtti.” dedi diğerleri arasında Başbakan Isa Mustafa.

  

Yorumlar