Duyuru

Thaçi, Macaristan Temaslarını Sürdürüyor

Kosova Haberleri

  /   336   /   11 Aralık 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi’nin Macaristan’a yapmış olduğu resmi ziyareti Macar medyasında büyük ilgi uyandırdı. Thaçi’nin yaptığı açıklamalarına Macar medyası geniş yer verdi.


 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi Macaristan ziyareti süresince Budapeşte’nin “Magyar Hírlap” gazetesine verdiği demecinde entegrasyonlar sürecinden konuşurken, Kosova’nın demokratik kurumları başarıyla kurduğunu açıkladı. Thaçi’ye göre Kosova’nın esas önceliği AB ve NATO üyeliğidir.


Komşu ülkeler ve bu ülkelerle Kosova’nın kurduğu ilişkilere de değinen Başbakan Yardımcısı Thaçi, Sırbistan’ın geçmişin esiri olduğunu ve bu nedenle tüm bölgenin istikbali ve istikrarlığının risk içinde olduğunu iddia etti.


Vizeler muafiyetinden de söz ederken Thaçi, Kosova’nın şimdi artık tüm şartları yerine getirdiğini açıkladı.
“Özel bir süreç talep etmiyoruz,  yalnız kaydettiklerimizin değerlendirilmesini talep ediyoruz” diye belirtti Thaçi”.


Macaristan resmi ziyareti süresince Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi,  evsahibi Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó ve Macaristan Kalkınma Devlet Sekreteri János Fónagy ile ikili ilişkiler ve  bölgedeki gelişmeleri görüştü.


Thaçi bundan başka bu ziyaretinde Budapeşte Kamu Hizmetleri  Ulusal Üniversitesi (National University of Public Service – NUPS) öğrenci ve öğretim üyelerine de bir konferans verdi.


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi bugün ise Macaristan başbakanı ve Macaristan Parlamentosu Başkanı ile birer görüşme gerçekleştirecektir.

  

Yorumlar