Duyuru

Jahjaga Önyargısız Diyalog Talep Ediyor

Kosova Haberleri

  /   402   /   13 Aralık 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Savcılar Konferansı’nda bugün yaptığı konuşmada, Kosova’yı yıkmak ve sıkıntılara sokmak değil, oturup diyalog kurmak için siyasi partilere çağırıda bulundu.


“Avrupa Birliği ile önemli sözleşmeli dönemde bulunduğumuzdan dolayı yeni bir safhaya girmiş bulunuyoruz, bundandır entegrasyonlara doğru yolculukta tüm toplumumuzda konsensüs olmalıdır. Avrupa Birliği dışında başka alternatifimiz olamaz ve bu tüm Kosova halkını birleştiren bir noktadır.”şeklinde ifadeleri kullanan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga sözlerine daha şunları ekledi:


“Bu yol bizden daha fazla özen ve daha fazla iş istiyor. Bu yol güçlü demokratik kurumları; daha fazla asayiş ve yasaları; adalet kurumların saygılanmasını; etnik,  kültür ve dini olmak üzere toplum farklılığının korunması için daha fazla angajeliği gerektiriyor. Ama hepsinden çok, diyalog ve anlaşmaları gerektiriyor.


Anlaşmazlıkların çözümünü teşvik eden iç diyalog gerekir. Bir zamanlar savaşmak için bir araya gelmiş bugün ise barışı korumak için insanlar arasında önyargısız diyalog yapılması gerekir. Yani hepimiz beraberce bir araya gelmeliyiz ve çözüm bulmalıyız, çünkü devleti her gün sıkıntıya sokmamalıyız ve vatandaşlarımızın güvenini yeniden temin edeceğimiz ülke kurumlarını yıkmamalıyız.”

  

Yorumlar