Duyuru

Hükümet, Vizeler Raporundan Memnun

Kosova Haberleri

  /   340   /   19 Aralık 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Hükümet,  vizeler muafiyeti rehberindeki taleplerin yerine getirilmesiyle ilgili raporun yayımlanması için Avrupa Komisyonu’nun bugün adım atmasını ve bu yönde olumlu değerlendirmede bulunmasını memnuniyetle karşıladı.

Bununla ilgili Hükümet tarafından yayımlanan açıklamaya göre Hükümet, bunun Kosova’ya dair vizeler muafiyeti sürecinde son raporu oluşturduğunun netleşmesini memnuniyetle karşılamaktadır ve raporun rehberin yerine getirilmesi için taahhütlerimize vurgu yapmasının cesaret verici olduğunu değerlendirmektedir.

“Kosova Hükümeti ve onun tüm bakanlıkları 2012 yılından itibaren tüm vizeler muafiyeti kriterlerinin yerine getirilmesi için çok büyük taahhütlerde bulundu.” diye belirtilen Hükümet’in açıklamasına göre Rapor bundan sonra tavsiyelerle ilgili yerine getirilmesi gereken sınırlı alanların altını çizmektedir.

Hükümet’in açıklamasının devamında şöyle deniliyor:
 “Kosova Hükümeti, rehberle öngörülen şartların yerine getirildiğinin altını çizmektedir ve Avrupa Komisyonu uygulanan tüm faaliyetlerden bilgilendirilmiştir. Buna rağmen Kosova Cumhuriyeti Hükümeti önümüzdeki günler ve haftalarda  altı çizilen şartlarla ilgili Avrupa Komisyonu ile  görüşlerin güçlendirilmesine özen gösterecektir. Tutumumuz, Kosova’nın vizeler muafiyeti için daha önceleri gibi şimdi de hazır olduğudur ve Kosova vatandaşları için vizeler muafiyetiyle ilgili her tür gecikme vizeler muafiyetinin eşit ve fer bir şekilde muamele görmesini geciktirmektedir. Avrupa Komisyonu’nun gelecek yılın başlarında vizeler muafiyetini teklif etme iradesini göstereceğini ümit ediyoruz.”

Hükümet’in açıklamasında bundan başka bu yönde Hükümet’in Avrupa Komisyonu’nun tavsiye edeceği tüm adımları atma taahhütleri dile getirdiği ve Kosova vatandaşları için vizeler muafiyetinin 2016 yılında uygulanacağı inancını dile getirdiği açıklanmaktadır.  

Yorumlar