Duyuru

Jahjaga Hala Orta Yolun Bulunması Gayreti İçerisinde

Kosova Haberleri

  /   337   /   21 Aralık 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  İster iktidar ister de muhalefet olsun her iki taraf ülkedeki mevcut siyasi durumda tutumlarından taviz vermeyip pozisyonlarını değiştirmeyi şimdilik düşünmüyor.
 
Bu arada bunların arasında kalan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, uzun bir süredir orta yol üzerinde yürüyüp Meclis’te temsil edilen siyasi partiler liderleriyle görüşmelerini sürdürme gayreti içerisinde bulunuyor.

Ortak bir masa etrafında tarafların bir araya gelmesi talebinin reddedilmesine karşın Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ktidar ve muhalefet partileri arasında diyalogun mevcut krizden çıkılmasının tek alternatifini teşkil ettiğine  inancını sürdürüyor.

‘Tribuna Channel’-e verdiği demecinde de Cumhurbaşkanı Jahjaga, mevcut anlaşmazlıkların üstesinden gelinmesi için siyasi oluşumlar liderleriyle temaslarını sürdüreceğini teyit etti.

Demecinde ülkede mevcut durumun üstesinden gelinmesi amacıyla harcadığı çabalardan söz eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, “Kosova kurumları dahilinde diyalogun tekrar kurulması amacıyla tüm siyasi oluşumlara çağrıda bulunup ülkede mevcut durumun aşılması ve tüm anlaşmazlıklarla ilgili kurumsal çözümün bulunabilmesi için angajeliğimi sürdürmekteyim.” dedi.  

Yorumlar