Duyuru

Thaçi’nin Karşı Adayı Yok

Kosova Haberleri

  /   384   /   14 Ocak 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan önümüzdeki Mart ayında cumhurbaşkanı seçilmeyi bekliyor. PDK liderinin şimdilik bu makam için herhangi bir karşı adayı yok.

Özellikle Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın bir dönem daha görev süresi için adaylığını göstereceğine dair herhangi bir ilgi belirtmemesi yanısıra muhalefet partilerin de cumhurbaşkanına için herhangi bir adayı düşünmemesi ve bununla ilgili herhangi bir tartışma sürdürmemesi, PDK Başkanı Thaçi’nin şimdilik bu makam için tek aday olduğunu göstermektedir.

Bu arada konuyla ilgili ‘Zëri’-de yayımlanan bir yazıya göre eski Başbakan Hashim Thaçi en geç Mart ayının sonlarında cumhurbaşkanlığı oylamasının yapılacağını belirtip bu oylamanın başarısızlıkla sonlanması ihtimalinden endişe duymuyor.

PDK lideri Thaçi’nin şimdilik hiçbir karşı adayı yoksa da Anayasa’nın 86. maddesinin 5. paragrafı cumhurbaşkanlığı yarışında en azından iki adayın olmasının yükümlü kılınmasından dolayı Thaçi’nin de formal hukuk kriterinin yerine getirilmesi için bir karşı adayı olacak.  

Yorumlar