Duyuru

Avrupa Entegrasyonları, Kosova İçin Tek Alternatif

Kosova Haberleri

  /   312   /   20 Ocak 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Slovakya Cumhuriyeti Dışişleri Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Miroslav Lajçak’ı kabul etti. 

Görüşmede Başbakan Mustafa konuğu, Kosova’da her alanda gelişmeler, Kosova Hükümeti’nin Avrupa entegrasyonu sürecine odaklanması, ekonomik kalkınma ve demokratik kurumların güçlendirilmesiyle bilgilendirdi. 

Kosova vatandaşlara vize muafiyetinin sağlanması gereğine vurgu yapan Başbakan Mustafa, bölgede bu haktan sadece Kosovalıların yararlanamadığına işaret etti. 

Avrupa entegrasyonlarının Kosova için tek alternatifi teşkil ettiğini belirten Başbakan Mustafa, diğerleri arasında şöyle konuştu: 
 “Biz şimdi tavsiye ve kriterleri yerine getirdik ve Avrupa Birliği’nin vize muafiyeti tarihi tavsiye kararını bekliyoruz. Kosova vatandaşlarına vize muafiyeti yeni perspektifler açacak, onlara serbest dolaşım imkanı ve İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın uygulanmasını sağlayacak.”

Kosova Hükümeti’nin Slovakya ile işbirliği için istekli olduğunu belirten Başbakan Mustafa, Slovakya’nın Kosova entegrasyonuna desteğini takdir etti.  

Slovakyalı yüksek konuk Miroslav Lajçak, Kosova’da sağlanan ilerlemeyi ve Avrupa sürecinin ilerletilmesi ve daha fazla kalkınmaya Kosova’nın taaddüdünü takdir etti.

Lajçak,   entegrasyon süreçlerine ve Kosova vatandaşlarına vize muafiyetine Slovakya’nın desteğini ifade etti.   

Yorumlar