Duyuru

Siyasi Problemleri Kendimiz Çözelim

Kosova Haberleri

  /   368   /   26 Ocak 2016, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova’ da uzun bir süredir mevcut siyasi çıkmazın aşılmasının,  uluslararasından çok,  yerli faktöre bağlı olduğu görüşünü dile getirdi. Yerel ekonomiye destek çabaları kapsamında Gilan’ı bugün ziyaret den Jahjaga, Kosova’nın güçlükle kurumları kurduğunu belirtirken bu nedenle de sorunun çözümünün yererlde bulunmasının gerekli olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Atifete Jahajaga, Kosova başkanı olarak görev süresinin sonlarına doğru Moravaboyu yöresi belediyeleri de ziyareti kapsamında Gilan’da temaslarda bulundu.

Gilan Belediye yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmede Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, bugünkü ziyaretinin amacının Gilan’ın ekonomik kalkınmasını, özellikle de bu yönde bu belediyenin karşılaştığı sorunlara odaklanarak, belediye yetkilileriyle ele almak olduğunu söyledi.

“Amacımız,  vatandaşların refahının artırılması ve işsizliğin hafifletilmesi, Kosova’da yabancı yatırımların cezbedilmesi için imkanlar dahilinde en kısa zamanda müdahalede bulunmamızdır.” Dedi diğerleri arasında Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga.  

Yorumlar