Duyuru

Mustafa ve Thaçi de Muhalefet Liderlerini Ortak Toplantıya Davet Etti

Kosova Haberleri

  /   378   /   06 Şubat 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,  ülkemizi kaplayan krizden çıkılması yollarını tartışmak için Hükümet yöneticilerine davetiyeleri gönderdi.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın bir araya gelmeleri için siyasi partiler liderlerine gönderdiği davetiyeleri Başbakan Isa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi almış bulunuyor. Hükümet’in bu iki en yüksek yöneticisi, bugün düzenlenen basın toplantısı aracılığıyla Pazartesi günü yapılacağını toplantıya katılacaklarını teyit ettiler.

Ülkenin başbakanı gibi Isa Mustafa, sorunların diyalogla çözülmesi gereğini belirtip toplantının yapılmaması için herhangi bir nedenin olmadığını söyledi.

“Doğalıyla başbakan olarak ben bizzat bir araya gelmemiz için çağrıda bulundum ve toplantıda bulunmamam için herhangi bir neden yok. Aynıca Başbakan Yardımcısı ve Demokratik Parti başkanı da beraberce bu toplantıya katılma hazırlığını dile getirmiştir. Bu vesile ile toplantıya katılmaları için muhalefet liderlerine de çağrıda bulunuyoruz, çünkü biz tüm sorunların diyalogla, argümanlar esasınca çözülmesinden yanayız.” diye belirtti Başbakan Mustafa.

Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi de Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın çağrısından söz ederken bunun doğru olduğunu kaydederek bunun kurumlar içi bir danışma sürecini teşkil ettiğini ifade etti.

Diyalogun ortak hedeflere ulaşılabilecek bir süreci teşkil ettiğini söyleyen Thaçi, bu toplantıya katılacağını teyit ederek muhalefete de davete icap etme çağrısında bulundu.

 “Toplantıya katılacağımızı teyit ederken aynı zamanda muhalefet liderlerinin diyaloga davete olumlu cevap vermeleri çağırısında bulunuyoruz,  çünkü diyalogun en iyi çözümü teşkil ettiğini bunun yanı sıra halkın iradesi ve aynı zamanda uluslararası camianın da tavsiyesi olduğunu ifade etti. Her tür şartlarda bir araya gelmeliyiz,  konuşmalıyız. Kosova devleti çıkarlarının net ajandasına sahibiz ve bu diyalogun her tür parti çıkarından üstün olduğunu düşünüyoruz. Bundandır bugün muhalefetin de olumlu cevap vereceğine inanıyoruz, çünkü bu onların da çıkarındandır.” şeklinde ifadelerde bulunan Thaçi, 2018 yılına kadar yeni seçimlerin olmayacağını da sözlerine ekledi.  

Yorumlar