Duyuru

Veseli, Brüksel’de Hahn ve Mogherini ile Görüştü

Kosova Haberleri

  /   400   /   19 Şubat 2016, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Brüksel temaslarını sürdüren Meclis Başkanı Kadri Veseli, AB Genişleme ve Komşuluk Komiseri Johannes Hahn ve AB Dışişleri ile Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile birer görüşme gerçekleştirdi.
 
Meclis Başkanı Kadri Veseli, AB Genişleme ve Komşuluk Komiseri Johannes Hahn ile gerçekleştirdiği görüşmede Kosova’da genel durumdan muhatabını bilgilendirirken özellikle AB İOA-nın imzalanması ve vizeler muafiyeti konuları üzerinde durdu.

İOA-nın uygulanması yönünde atılan adımların önemine vurgu yaparken Veseli, İOA-ya dair milletvekili grubunun çok yakında kurulacağı taahhütlerinde bulundu. Veseli bundan başka Meclis yetkisindeki vizeler muafiyetiyle ilgili kriterlere de değindi.

AB Genişleme ve Komşuluk Komiseri Johannes Hahn ise vizeler muafiyeti ajandası dinamiğinin yerine getirilmesi ve Sırbistan ile diyalogun önemine bir kez daha vurgu yaparken Kosova’nın Avrupa entegrasyonunun iktidar ve muhalefetin ulusal hedefi olması gereğini dile getirdi. Hahn ayrıca Kosova’nın üstlendiği yükümlülüklerin hangi dinamik üzere geliştiğini görebilmek için yakında Kosova’yı ziyaret edeceğini açıkladı.

Brüksel ziyareti kapsamında Meclis Başkanı Kadri Veseli, AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir nezaket görüşmesi gerçekleştirdi.
   

Yorumlar