Duyuru

UÇK Destanı’nın 18.Yıldönümü

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   1699   /   06 Mart 2016, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  18 yıl önce bugün, Sırbistan’ın Drenica'da Kosova Kurtuluş Ordusu'nu yok etmek için başlattığı kuşatma ve ardından da gerçekleştirdiği silahlı eylem ülkemizin Sırbistan’dan tamamen ayrılması ve bağımsızlığa kavuşması yolunu açmış oldu.

Sırbistan’ın bu kuşatması uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere yol açarken bu askeri eylem adeta dünyayı alarma geçirdi. 1998 yılının Mart ayı başlarında Kosova'da meydana gelenler uygar dünyayı harekete geçirip Sırbistan’ın işgalci politikasının gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. Kuşatmanın ardından UÇK-ya karşı düzenlenen askeri eylemde ise Jashari ailesine karşı gerçekleşen katliam da Kosova’yı dünyanın gündemine oturttu.1998 senesinin 4 ve 5 mart gününü bağlayan gecesinde Drenica'nin Prekaz köyü Sırpların demir kuşatmasına sahne olurken, Kosova Kurtuluş Ordusu-UÇK Sırbistan’a karşı bu silahlı direnişle de tam bir destan yazmayı başardı. 

Böylece Sırbistan’ın 5 mart 1998 yılında Prekaz'da Jashari ailesine karşı gerçekleştirdiği büyük askeri ve polis harekatıyla UÇK-nin efsanevi komutanı Adem Jashari ve bu ailenin bireyleri şehit oldu. 

Efsanevi komutan Adem Jashari ve Jashari ailesinin Sırbistan’a karşı kahramanca sürdürdüğü bu silahlı direnişle Kosova, Sırbistan karşısında boyun eğme korkusunu yenerek özgürlüğün yolunu açmayı başardı. 18 yıl önce efsanevi Komutan Adem Jashari ve Jashari ailesinin 20 bireyinin şehit düştüğü bu kahramanlık direnişle Kosova,  Sırbistan’dan nihai kurtuluşa kadar silahlı bir direniş için hazır olduğunu ve artik geri dönüşün mümkün olmadığını göstermiş oldu.
  

Yorumlar