Duyuru

Jahjaga Washington’da Yoğun Temaslarını Sürdürüyor

Kosova Haberleri

  /   334   /   26 Mart 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  ABD temaslarını sürdürmekte olan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Washington’da Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Victoria Nuland ile bir araya geldi. Görüşmede Kosova’da siyasi durum ve bölgedeki genel gelişmeler ele alındı. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan açıklamaya göre dünkü (24.03.2016) görüşmede Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ülkemizde iktidar ve muhalefet arasında diyaloga arabuluculuk yapması ve ülkede meydana gelen siyasi duruma kurumsal çözümün bulunması için sürdürdüğü çabaları hakkında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’a bilgi verdi.

Jahjaga bundan başka Sırbistan ile diyalog süreci ve özellikle şiddet aşırıcılık ile mücadele ve bunun üstesinden gelinmesine dair Kosova’nın sunduğu katkılarına vurgu yaparak, ülkedeki güvenlik durum hakkında muhatabı Nuland’ı ayrıntılı bilgilendirdi. 

Cumhurbaşkanı Jahjaga bu vesile ile Kosova kurumları tarafından Özel Mahkeme’nin kurulmasıyla ilgili yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesine dair Kosova’nın taahhütlerinden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland’a bilgi verdi.

ABD ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ayrıca ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ve eski Kongre Üyesi Elliot Engel ile de temaslarda bulundu.  

Yorumlar