Duyuru

Mustafa: Güvenlik Alanında Somut Netice Elde Edilmiştir

Kosova Haberleri

  /   402   /   30 Mart 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Başbakanı İsa Mustafa bugün İçişleri Bakanlığını ziyaret etti ve  Bakan Skender Hyseni tarafından  İçişleri Bakanlığı ve Kosova Polisinin çalışma ve sonuçlarından bilgilendirildi. 

Adalet Bakanı Hajredin Kuçi ve Güvenlik Gücü Bakanı Haki Demolli’nin eşlik ettiği bu ziyareti kapsamında Başbakan Mustafa aynı zamanda Kosova Polisi Operasyon Merkezi incelemelerinde bulundu. 

Başbakan Mustafa,  “Tüm iç ve uluslararası raporların Kosova’da 2015 yılında ve u yılın başlangıcında asayiş organlarının kaydettiği çok başarılı sonuçları doğrulamaktadır.  İçişleri Bakanlığı, Kosova Polisi ve Kosova İstihbarat Ajansı gibi diğer güvenlik kurumları, Devlet Savcılığı ve tüm mahkemeler arasında çok iyi bir işbirliği mevcut. Bu işbirliği aynı zamanda bölge ülkeleriyle de yapılıyor ve bu bölgede aynı zamanda Avrupa ve daha geniş  istikrar, barış ve güvenin sağlanmasına yardımcı olmaktadır” şeklinde konuştu. 

Mustafa,  yabancı ülkelerdeki çatışmalara Kosovalıların katılmasını yasaklayan Yasayı uygulayan bölgede tek ülke olduğumuzu belirterek, aynı zamanda  terörizm ve radikalizme karşı  Stratejisi olan tek ülkeyi teşkil ettiğimizi belirtti. Kosova Başbakanı,  organize suç, yolsuzluk ve ekonomi suçlara, aynı zamanda insan ticaretiyle mücadelede çok önemli tedbirlerin alındığını da söyleyerek, Kosova’da güvenlik, huzur ve düzen alanında da düzelmelerin olduğunu vurguladı. 

Avrupa gündeminde de önemli sonuçların elde edildiğini söyleyen Başbakan Mustafa,  bu bağlamda  İçişleri Bakanlığı vize serbestisi söz konusu olunca  yetkisinde olan tüm kriterleri yerine getirdiğinin altını çizdi. 

İçişleri Bakanı Skender Hyseni de Başbakanla  güvenlik konularının ele alındığını belirterek, bugüne kadar İçişleri Bakanlığı ve Kosova Polisinin kaydettiği sonuçlardan Kosova’nın gurur duymakta olduğunu kaydetti.   

Yorumlar