Duyuru

Jahjaga Siyasi Parti Kuruyor?

Kosova Haberleri

  /   441   /   03 Nisan 2016, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Görev süresi birkaç gün sonra sona erecek olan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın siyasi-toplumsal sahnesinden uzak kalma niyeti yok.

2011 yılının 7 Nisan gününde cumhurbaşkanı görevine seçilen Atifete Jahjaga, beş yıllık görev süresini tamamlayarak görevini önümüzdeki Perşembe günü halefi Hashim Thaçi’ye devredecek.

Görev süresince özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile olmak üzere birçok ülke ile iyi ilişkileri sürdüren Jahjaga, siyasi sahnede edindiği tecrübesini bundan sonra da sürdürmeyi planlıyor.

Güvenilir kaynaklar, görev süresini tamamladıktan sonra Jahjaga’nın ailece kısa bir tatil yapmasından sonra yeni bir siyasi oluşum kurmayı planladığını, RTV Dukagjini’ye söylediler.
 
“Siyasi sahneden çekilmeyi düşünmeyen Jahjaga, gelecek seçimlerde vatandaşlara bir diğer alternatifi oluşturacak yeni bir siyasi partiyi kurmak için değişik şahıslarla görüşecek .” diye belirtti bu kaynak.

Aynı kaynağa göre Jahjaga, bu tür fikrini sivil toplum kuruluşları ile yapılacak değişik forumlarda ve değişik alanlara ait profesyonel şahıslar ve siyasi gelişmelerden memnunun olmayan bazı siyasilerle de bir araya geldiğinde alenen açıklamış olacak.

Bu kaynak bundan başka fikirlerini açıklayacak şahıslar tarafından destek alacağına, son zamanlarda ülkemizin birçok belediyelerini ziyaret ettiğinde halk ve yetkililer tarafından sıcakça karşılanmasından sonra Jahjaga’nın kamuoyuna da güvendiğini açıkladı.

Jahjaga’nın siyasi sahneden uzaklaşmayı istemediğini belirten ‘RTV Dugajini’-nin kaynağı,  görevi sona ermek üzere olan Cumhurbaşkanı’nın gelecekle ilgili planlarını çok yakında aleni bir şekilde açıklayacağını bildirmesinin de onun siyasi sahneye tekrar dönmeyi tasdikleyecek nitelikte olduğunu ifade etti.  

Yorumlar