Duyuru

Cumhurbaşkanı Thaçi, Türk Toplumu Heyetini Kabul Etti

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   1359   /   23 Nisan 2016, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  23 Nisan Kosova Türklerinin Milli Bayramı vesilesiyle etkinlikler bugün Kosova devlet kurumlarında resmi temaslarla devam etti. Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kamu Yönetim Bakanı ve Kutlamalar Tertipleme Kurulu Başkanı Mahir Yağcılar yönetimindeki heyeti kabul etti.

Heyette, Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, Milletvekili Müfera Şinik, dernek temsilcileri ve 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Kurulu  üyeleri yer aldı. 

Görüşmeden sonra basına açıklamada bulunan Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Cumhurbaşkanı Thaçi’ye bu kutlamalarla ilgili yapılan etkinliklerden bilgi verdiklerini, Thaçi’nin de yapılan bu çalışmalardan memnuniyetini ifade ederek takdir ettiğini söyledi. 

Bakan Yağcılar,  bu günün ve kutlamaların önemi, Kosova Türk toplumunun gündemde olması ve Kosova topluluğuyla ilgili konuların çeşitli platformlarda tartışılması olduğunu belirterek, bu sene de siyasi ve kültür alanında platformun olacağını, göç platformunu gerçekleştirdiklerini, aynı zamanda eğitim platformunda da konuların ele alınacağını ifade etti.   

Yorumlar