Duyuru

Thaçi: KMDLNJ Kendi Rolünü Daha da Güçlendirmelidir

Kosova Haberleri

  /   330   /   27 Nisan 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, İnsan Hak ve Özgürlükler Konseyi-KMDLNJ Müdürü Behxhet Shala’yı kabul ederek görüştü.

KMDLNJ-nin insan haklarını savunan  ülkede ilk örgütlerden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, savaştan önce Kosova’da insan hakları ihlallerini duyuran bu örgütün çalışmalarından övgüyle söz etti.

Örgüt çalışmalarının geçmişte olduğu gibi Kosova’nın geleceğinde de önemli olacağını belirten Thaçi, insan haklarının korunması ile tanıtılmasında sözkonusu örgütün önemli rol oynadığına vurgu yaptı.

İnsan Hak ve Özgürlükler Konseyi Müdürü Behxhet Shala ise ülkenin genel kalkınma  seviyesi ve Kosova’nın sınırlı kapasiteleri göz önünde bulundurursak ülkemizin bölge ülkelerine kıyasen insan hak ve özgürlükleri  konusunda iyi bir durumda olduğunu ifade etti.

Bugünkü görüşmede bundan başka demokrasinin güçlendirilmesinde, mahkeme süreçlerinin gözetlenmesinde ve ceza evlerinde tutukluların  haklarına saygı gösterilmesinde KMDLNJ-nin rolü de tartışılıp karşılıklı değerlendirildi.

Bu vesile ile  Cumhurbaşkanı Hashim  Thaçi, KMDLNJ rolünü daha da güçlendirmesi gereğini ortaya koyarak Cumhurbaşkanı olarak bu kuruma desteğini dile getirdi.  

Yorumlar