Duyuru

Thaçi ve Daka, Seçim reformunu Ele Aldılar

Kosova Haberleri

  /   331   /   02 Mayıs 2016, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Merkez Seçim Komisyonu-MSK Başkanı Valdete Daka’yı iş arkadaşlarıyla beraber kabul etti.

Bu bağımsız kurumun başarıları çalışmalarının ele alındığı bu görüşmede Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, son seçimlerde özellikle de 2013 yılındaki yerel ve 2014 yılındaki genel seçimlerde yapılan mükemmel iş nedeniyle MSK Başkanı Valdete Daka’yı takdir etti.

Thaçi MSK heyetine şöyle konuştu:
 “MSK-nın çalışmaları, fer, serbest,  demokratik ve şeffaf seçimlerin ön şartı ile esasını teşkil etmiştir. Aynıca büyük sıkıntıyı oluşturan iyi ama sizin profesyonel ve sorumlu çalışmalarınızla üstesinden geldiğiniz Mitroviça’nın kuzeyinde seçimlerin ilk kez örgütlenmesinden bugün de sizlere teşekkür ediyorum.” 

MSK çalışmalarından daha genişçe söz eden Thaçi, siyasi partiler yanısıra yerel ve genel seçimler finansmanına dair yasalara eklemelerin yapılmasını talep etti.

Seçim reformunun gereğine işaret eden Cumhurbaşkanı Thaçi, “Kendi tecrübeleri ve uzmanlığıyla MSK, bu sürece çok önemli katkıda bulunabilir. Bu kapsamda Venedik Komisyonu gibi uluslararası mekanizmaların da katkıları memnuniyetle  karşılanabilir.” dedi.

Diğer Yandan MSK Başkanı Valdete Daka, MSK-nın çalışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Thaçi’den taahhütleri aldığını belirtip Cumhurbaşkanlığın da kurum çalışmalarına sunduğu destekle ilerde de çalışmaların ve yükümlülüklerin gerektiği gibi yerine getirilmesi için şartların müsait olacağını ifade etti.  

Yorumlar