Duyuru

Mogherini: AB, Kosova’ya Vize Serbestisi Nedeniyle Sevinçli

Kosova Haberleri

  /   288   /   06 Mayıs 2016, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Meclis’inde milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Avrupa  Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Kosova kurumlarını vize serbestisi konusunda yaptıkları iş nedeniyle övdü.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Komisyonu’nun Kosova için vize serbestisini tavsiye ettiği dünkü günün yalnız Kosova için değil Avrupa Birliği için de çok önemli olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ile daha sıkı işbirliği için Kosova’ya çağrıda bulunan Mogherini, konuşmasında diğerleri arasında şöyle dedi:
 “Sizin de bildiğiniz gibi, bu gün Kosova için çok önemli bir gündür. Kosova için çok iyi bir hafta. UEFA-ya kabul edilmenizden pay çıkarmak istemiyorum,  fakat dün önemli bir başarı elde edildi. Bu,  bizimle birlikte yaptığınız  iş sayesinde elde edildi. Bugün,  ortak gelecek için planlar yapılmalıdır. Vize serbestisi yalnız Kosova’da değil, Avrupa Birliği’nde de kutlanıyor.” 

Mogherini, Meclis’teki konuşmasında Avrupa Birliği’nin Kosova’ya hediyesinin küçümsenmemesi gereğini dile getirdi:
“Sadece bir ay önce İstikrar ve Ortaklık Anlaşması takdim edildi. Dün ise vizeler serbestisi tavsiye edildi. Bunlar Avrupa Birliği yolculuğu başlangıcından bu yana Kosova için büyük başarılardır. AB, barış ve Balkanlar’da barışma için çalışmaktadır. Birlik, insanların refahı için kurulmuştur. Ekonomiyi daha fazla güçlendirmek için, yolsuzlukla mücadeleyi daha yoğun sürdürmek ve insanlara daha parlak istikbal  sunabilmemiz için daha fazla çalışmalıyız.” 

Avrupa Birliği’nin  hediyesinin küçümsenmemesini talep eden AB yüksek temsilcisi Mogherini, Kosova’nın daha iyi konuma gelmesi için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Federica Mogherini bu vesile ile Kosova’nın bu iki son başarısı için Kosova makamlarının payı geçtiğine vurgu yaparak Schengen bölgesine vizesiz seyahat hareket etme tavsiyesinin Kosova makamlarının başarılı çalışmalarının kanıtını teşkil ettiğini kaydetti  

Yorumlar