Duyuru

Thaçi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Rama’yı Kabul Etti

Kosova Haberleri

  /   332   /   08 Mayıs 2016, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Anayasa Mahkemesi Başkanı Arta Rama-Hajrizi ile bugün (06.05.2016) görüşen  Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Anayasa Mahkemesi’nin başarılarını konuştu.

Görüşmede Anayasa Mahkemesi’nin Kosova’nın anayasal düzeninin gardiyanı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, bu kurumun başarılı çalışmalarını takdir etti.
 
“Güveni giderek artırmakla, kurumun bütünlüğünün güçlendirilmesi ve tarafsızlığının korunması yönünde bundan böyle de çalışmalarınızı sürdürmenizi teşvik ediyorum.” diyen Thaçi, profesyonellik seviyesiyle Anayasa Mahkemesi’nin diğer kurumlara bir örneği teşkil ettiğini  söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin konsolidasyonu yönünde sürdürülen çalışmalar ve karşılaşılan sorunlardan bilgi veren Anayasa Mahkemesi Başkanı Arta Rama-Hajrizi, ülkenin Anayasası ve anayasal düzenin korunmasına ilgiyi göstermek için yönettiği kurumun hazırlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, iki kurum yetkileri kapsamında işbirliğin süreceği güvencesini ifade ederek Anayasa Mahkemesi için desteğini teyit etti.  

Yorumlar